Summa sidvisningar

torsdag 21 juni 2012

Svettiga tår + oönskade lår

Nu är vi i Lviv i Ukraina. En superfin gammal stad med massor av vackra byggnader och gränder att strosa i. Just strosandet blir dock begränsat eftersom det är brutalt varmt (35 grader) och det är mycket svett i omlopp these days, let me tell you.
Fram tills nu har vi brutit upp varje dag för att åka till ett nytt ställe och i dag var första gången som vi stannade två dagar i samma stad, vilket var ganska skönt. Att bryta upp och resa vidare betyder en hel del omstuvande och fixande med packning och på den här resan ofta, trixande med nya valutor. Så efter en natt på stan i går bestämde vi oss för att ta en riktig softardag och göra så få knop som möjligt, ett mål vi fint nog nådde upp till. Flera av våra vänner (de som är väldigt, väldigt manliga och fräcka) skulle åka iväg och nöjesskjuta kalasjnikovs (antagligen på fattiga barnhemsbarn och koalor) men vi kände att det inte var riktigt vår tekopp. Istället åt vi en praktfrukost i skuggan på ett laidback ställe med stora slapparsoffor (men naturligtvis ändå med sjukt otrevlig personal) och vandrade sedan runt i säkert hela två minuter i värmen innan vi la oss att vila i en park. Eller tja, park och park. Rondell är väl en mer rättvis beskrivning. Efter den koloxidförgiftningen sprang vi sedan av en slump på en upphetsande krimskramsmarknad där jag och Sara fick förhöjd puls och köpte, vad vi planerar, resans enda souvenirer (Matrusjkadockor och fina sjalar med blommor + lite till. (bilder kommer). Där stötte vi dessutom på resans hittills enda trevliga urinvånare. Den något till åldern komna gumman med guldtand som sålde sjalarna till oss tyckte att den blåa skulle passa fint till mina ögon. Alltså, jag gissade att det var det hon sa, hon var en riktig snackepåse dock, så jag vet inte. Men hur som helst så blev vi helt kära i henne, gav henne extra betalt och hon plirade och log och vi fick ett akut adoptionssug (som vi så här i efterhand tack och lov lyckades stå emot).
Eftersom vi hade transpirerat så ohyggligt mycket under så lång tid la vi ytterligare några timmar på en annan uteservering med kalla öl och lite mat. Sara beställde vad hon trodde var kyckling, men som efter en stund outades grodlår. Detta till stor munterhet för hela gruppen utom en. FjantSara blev lite kräknödig efteråt och fick för sig att hon skulle drabbats av någon zoonos, tex den utspridda paddfebern (jag gissar här. Hon har inte specat sina smitträdslor), och ville inte alls vara med och spexa med de små grodspirorna. För tidigt att skämta om det alltså. Jag gör ett nytt försök om ett par timmar senare i kväll.

Små grodlåren, små grodlåren är olustiga att se...
Tja... så här fint bodde vi. Vårt hostel. Sol-mix. Typ

Första leendet i Östeuropa! Tack Svetlana! 

4 kommentarer:

  1. Men det är väl därför ni är där?!?! Uppleva nya saker?!?!? Igår år jag och Eric för övrigt grishuvud. Utan att åka till Ukraina. Sara B

    SvaraRadera
  2. Hur många koalor fick slänga in handduken?
    /Eric

    SvaraRadera
  3. Man får adoptera små söta gummor med guldtand, var signar man upp för sådana adoptioner undrar jag?
    35grader, I wish! i vanlig midsommaranda så packar jag väskan med extra tröjor, flera ombyten- för man vet ju aldrig vilket väder det bjuds på. Risken att frysa är överhängande..ungerfär som att det alltid ska finnas jordgubbar på matbordet till midsommaren.. frysa/jordgubbar. Helt plötsigt slog min emigreringstarm till, borde bo i ett lagom varmt land- oklart var det finns dock. Tacksam för förslag! Ha en go midsommar på busstaketbland svettiga lår och grodlår (ganska gott om det är rätt tillagat men lite lite mat).

    Kram från din buskamamuska
    Annika

    SvaraRadera
  4. Små grodlåren, små grodlåren, ej lustiga att se
    små grodors ben, små grodors ben, nej tack om ja får be

    Ej öron, ej armar, ej huvud hava de
    ej kroppar, ej tarmar, du på din tallrik se

    O ack, o ack ack, O ack ack ack, ej grodlår vill ja ha
    Nej tack, tack tack, Nej tack, tack, Pipkyckling ska det va.

    Så ullig, o gullig, så fjunig pigg o gla
    Så knaprig, så flottig, stekt kyckling gillar ja!

    SvaraRadera