Summa sidvisningar

lördag 16 juni 2012

Gangbildning

Som alla förstår måste man ha någon form av strategi för att hantera den sociala tvångströja som en sådan har resa kan innebära om det blir fel. Jag och Sara har inte lämnat något åt slumpen i år utan jobbar systematiskt utifrån vissa riktlinjer och mot i förväg specificerade mål. Närmare bestämt så här:
Steg 1) Sprid ut oss. Sondera terrängen. Prata med så många som möjligt. Kartlägg. Infiltrera eventuella subgrupper. Lägg det sociala pusslet. In cognito, of course.
2) Ha regelbundna avstämningar i baslägret kring våra intryck av medresenärer. Vem gillar vi spontant? Vem har humor? Vem är en besserwisser (alltså förutom jag - det räknas inte i det här sammanhanget). Vem snarkar. Sådana grejer.Viktiga grejer.
3) Införliva de utvalda personerna i vår genemskap genom att locka med att det är hos oss det är allra roligast (vilket inte ens är ljug så klart). De ska tro att de valt själva, men givetvis är ingenting en slump. Det finns en masterplan de inte känner till.
4) Bilda ett gäng.
5) Ha svinkul

2 kommentarer:

  1. Åh, jag älskar de här inläggen om grupper. Sådant alla göra, sådant få talar högt om och ännu färre som skriver ner det. Vill ha mer! Kommer så klart följa med hela resan. Ha så kul Ulrika :-D

    /Linda Fredin

    SvaraRadera
  2. Vilket upplägg - låter ungefär som oss i Sydafrika!

    SvaraRadera