Summa sidvisningar

torsdag 14 juni 2012

Skicka kommentarer - så här gör du!

Mitt (och syrrans) kampanjande för att få några stackars lättlurade läsare hit som inte är tvingade pga blodsband eller bara genom hot och/eller våld gör det nu nödvändigt att gå igenom lite praktiska grejer för vissa nykomlingar. För er som inte är så vana med det här med bloggar och sån där ny teknik (jmf "air-condition" och "personsökare")  så kommer här en liten seriöst menad instruktion i all välmening:

När man har läst ett inlägg och får massor av känslor som bubblar runt i kroppen och som man vill dela med sig av så är det naturligt att man skriver en liten kommentar under texten. Man kan se det som en liten uppskattning eller en hälsning till författaren som annars ibland känner det som att hon kör en stand up-show i en nedsläckt, öde bingohall. Lite ovärdigt. Det här är ungefär som när man ger en femma till gatumusikanten. Men med enda skillnaden att det här är Gratis!

Gör så här:

  • Under texten står "Kommentarer" och en liten penna bredvid.
  • Klicka där. En ny ruta dyker upp där det står "Skicka en kommentar"
  • Skriv in dina viktiga eller helt oviktiga tankar där. 
  • Nu kommer det luriga - koncentrera dig nu! Sedan står det "Kommentera som". Det är som är en sorts identifiering av vem du är. 
  • Om du inte har en massa fancy konton och sånt här (vilket jag gissar att de som läser den här instruktionen inte har) så trycker man på den vita rutan till höger. En hel rad med alternativ dyker nu upp och då väljer du "Anonym" längst ner bland alternativen.
  • Tryck sedan på rutan med "Publicera" till vänster. 
Häpp! Din kommentar är publicerad. Lite som trolleri. Eftersom du ju nu valt att kommentera som  anonym användare är det så klart trevligt om du avslutar din kommentar med att skriva in ditt namn, men det är frivilligt, eftersom du ju verkar vilja vara lite hemlig av dig så där. 
Om du känner att du vill ta små steg i början kan du också bara kryssa i någon av rutorna längst ner under texten. Det är lite fegt, men funkar om man är lite lat och tycker att någon annan ska skriva dina kommentarer. Ungefär som färdigskrivna vykort, men ok, jag gör det så gärna.

8 kommentarer:

  1. Tackar för informationen hur kommentarer skulle lämnas, nu kan kanske även jag lyckas ;-)
    Önskar att jag kunde följa med er... Får bli en annan gång, i år får jag resa med er via bloggen.
    Hälsa Sara!
    Många kramar
    Jenny

    SvaraRadera
  2. Hej
    Kul o läsa bloggen. Du kommer troligtvis att möta min systerdotter Camilla när ni seglar i Krotien. Hon ska också iväg m Rosa Bussarna i Östeuropa, men åker senare. Jag har tipsat henne om din blogg. En skitkul resa får ni ju förstås! Jag kommer att läsa (och nu även kommentera :-) bloggen. Gladaste hälsningar fr Ulrika Eskilsson, din exarbetskamrat från vårt förra jobb.

    SvaraRadera
  3. Hej!
    Känns hemskt ofint att bara läsa och aldrig kommentera. Så nu gör jag det. Det ska bli galet roligt att följa resan här tryggt bakom datorskärmen! Hälsningar Anna (Annikas kompis)

    SvaraRadera
  4. Ni ser vad lite hot kan göra! Välkomna hit i alla fall - roligt att se att ni är här!
    @Jenny: vi kommer på riktigt sakna dig svinmycket! Särskilt i Kroatien när kvartetten kommer kännas lite ofullständig. Men det får väl gå. KRAAAAM!

    SvaraRadera
  5. Åh du är så aggro. Fast det lönade ju sig på ett fint sätt. Kram Annika

    SvaraRadera
  6. Testing, testing jag kan kommentera
    men frågan den är om det går publicera...

    /D

    SvaraRadera
  7. Tack för din tekniska vägledning, Ulrika. Det känns skönt för oss dinosaurier att ha någon att hålla i handen genom den vildvuxna digitala djungeln!
    Jag kommer med stort intresse följa din framfart bakom den forna järnridån. Så skönt att kunna sitta tillbakalutad hemma i sin gamla insuttna länstol med en grogg i handen och genom dig uppleva alla strapatser och riktig gammal hederlig östeuropeisk gästvänlighet! Thomas A

    SvaraRadera
  8. Oj oj oj, lite upprörd ton där!
    Bäst att lägga en kommentar

    SvaraRadera