Summa sidvisningar

tisdag 26 juni 2012

TipTop på Topfloor

Kolla! Värsta moderna!
Sensuella Sara.
I lördagskväll (efter den tidigare nämnda inte så stimulerande 12 timmars bussresan dagen efter midsommar) anlände vi så till Moldaviens huvudstad Chisinau. Vi hade väntat oss plåtskjul, horder av tiggare och karp i kål som sagt, men inte många av de här fördomarna levde staden upp till. Till att börja med; jag inser att vi inte såg de fattigaste områdena, självklart. Men det förvånade oss ändå mycket att staden var så....tja...normal. När vi anlände trötta till hotell Cosmos (börjar se ett tema här: Först Hotel Planeta i Minsk, Hostel Cosmonaut i Lviv och nu detta. De verkar tycka att rymden är jättefrän här uppenbarligen). De hade jobbat mycket med gråbruna heltäckningsmattor och askkoppar som inredningsdetaljer i entrén och vi hade inte några jätteförhoppningar om rummen. Vi var bland de sista som fick vårt rum och tog den skraltiga, högst slumpmässiga och troligtvis handvevade hissen upp till vårt rum på 16 våningen (några fastnade dessutom självklart dagen efter och de inlåsta fick klättra ut för egen maskin). Där visade det sig att vi den här gången dragit vinstlotten vad gäller boende. Vi hade fått penthouset. Honeymoonsviten. En jättematsal, två sovrum, två toaletter, badkar och två balkonger. Ni hajar. Här lär Madonna ha bott om hon någon gång råkat förirra sig hit. Sovrummet var inrett i skön smekmånadsöstblocksstil med vitt glansigt spetsöverkast och en sängram med speglar och - hör och häpa över moderniteten - inbyggd radio! I sängramen!!
Morgonen efter fick vi höra att tillgången till aircondition varit högst sporadisk i rummen och att några hade haft över 50 grader i sitt rum/heltäckningsmattesauna.
Cosmos Hotel. Icke att förväxla med Cosmo Kramer
Matsalen. Nästan som hämtad från en middag
på South Fork..
Sara och jag (själva i år och med Iris och Jenny i Afrika förra året) har många gånger konstaterat att det gärna vill bli bra för oss liksom. Man kan tro att vi har lite tur och sånt, men det där köper jag inte. Good things come to good people. Så enkelt är livet också ibland.
I give you; Chisinau! (och en svettig Hr-kvinna som bonus) 



1 kommentar:

  1. coolt! vad jag önskar att modet i 80-talet även kunde återspegla sig i möbler. Sara B

    SvaraRadera