Summa sidvisningar

måndag 9 juli 2012

Dubrovnik/Internet: 0-1

Är i Dubrovnik över dagen. Ni vet, fantastiskt vacker stad i marmor, gamla byggnader och sånt där. Tycker vi och alla tusentals passagerare från de tre gigantiska kryssningsfartyg (vi snackar i storleksordningen Gästrikland) som ankat upp utanför här. I dag var det 43 behagliga grader celsius. Vi nästan dog. Jag upplevde svettningar jag inte trodde att min kropp var kapabel att producera. Vi ångrade också att vi bokat en guidad rundtur på 90 minuter inne i gamla stan, en stadsdel man skulle kunna jämföra med en gryta, värmemässigt och i brist på fläktmässigt. Efter 5 minuter började jag tänka lite på vilka olika sorters glass det finns i världen och efter 15 min påstod Iris att hon inte längre kunde stå upprätt om vi rörde oss så sakta som gruppen gjorde. Så vi smet. In på Internetcafet jag nu sitter på.
Jo. Man får göra så. Även om man betalat dyra pengar. Man kan inte vara intresserad av allt. Och särskilt inte om man just vunnit VM i svettning.
På modernt språk skulle man kunna säga att vi helt enkelt vaskade en sightseeing.
Så rätt.
Bilden av en extremt varm och uttråkad kvinna som tänker intensivt
 på glass med Snickerssmak

2 kommentarer:

  1. Jaaa du kan förstå att 40 grader inte är en lek för en nordbo. Du kommer uppskatta den fd värmen ännu mera när du kommer hem till Sverige och vi pratar om hur 1/2 Sverige haft översvämningsproblematik pga av allt regnande. Bra för svamp och mördarsniglar vi övriga är väl tveksamma till detta eviga regnande.

    Min häftiga utflykt går till Järvsö i helgen. Mitt största dilemma är hur mycket varma extra kläder och regnkläder måste jag ha med mig? Är det bra att ta med yllestrumporna(alltid är svaret).

    Kram från din babuskamauska med gummistövlar på.
    Annika

    SvaraRadera
  2. Bästa vaskningen ever !! :)

    SvaraRadera